x
Zamów produkty nutricia
ZAMÓWNUTRIDRINKPROTEIN

Jadłospis dla chorego onkologicznie

Dzień 1
Dzień 2
Dzień 3
Dzień 4
Dzień 5
Dzień 6
Dzień 7
Śniadanie

2 kromki czerstwego chleba zwykłego (60 g) cienko posmarowane łyżeczką masła (10 g) z 2 plasterkami chudej pieczonej lub gotowanej piersi kurczaka (50 g)
z listkiem sałaty i  pomidorem bez skórki

szklanka koktajlu ziołowego z jogurtu naturalnego
(250 g) z łyżka posiekanego koperk u i łyżka posiekanej natki

szklanka świeżo wyciskanego soku pomarańczowego rozcieńczonego pół na pół
z wodą

Kaloryczność: 460 kcal

II Śniadanie

Nutridrink  Protein 125 ml mokkamokka

Kaloryczność: 300 kcal

Obiad

zupa krem z zielonego groszku ugotowana na wywarze mięsnym z dodatkiem szklanki zielonego groszku, zmiksowana po ugotowaniu. Podawana z grzankami
z kromki pieczywa zwykłego z łyżką posiekanej natki. Polana łyżką oleju rzepakowego.

puree ziemniaczane (ugotować 3 średnie ziemniaki i z miksować je z dodatkiem
3-4 łyżek mleka 1,5 proc.)

pulpety z drobiu (ugotować wywar warzywny z marchewki, pietruszki i plastra selera. Mięso z kurczaka 200 g zmiksować razem z połową kajzerki namoczonej
w mleku. Oprószyć solą, dodać natkę, połowę łyżeczki mąki ziemniaczanej i ubite
na sztywną piane białko. Wyrobić masę  i uformować pulpety. Obtoczyć w pszennej mące i wrzucić do wrzącego wywaru warzywnego. Ugotować na małym ogniu.
Pod koniec gotowania dodać 2 łyżki posiekanego koperku.
Czerwony burak (100 g) ugotowany i starty na tarce o drobnych oczkach skropiony sokiem z cytryny i polany łyżką oleju rzepakowego

szklanka niesłodzonego kompotu owocowego lub soku, np. marchewkowego.

Kaloryczność: 820 kcal

Podwieczorek

Nutridrink  Protein 125 ml mokka

Kaloryczność: 300 kcal

Kolacja

2 kromki czerstwego pieczywa zwykłego (60 g) cienko posmarowane masłem
(10 g) z pastą z sera twarogowego i zieleniny (zmiksować 50 g półtłustego twarogu
z 2 łyżkami natki pietruszki i 2 łyżkami chudego jogurtu) z 2-3 listkami sałaty
i pomidorem bez skórki

herbatka ziołowa lub owocowa

Kaloryczność: 347 kcal lalalal

dzienna kaloryczność: 2227 kcal
Śniadanie

2 kromki czerstwego pieczywa zwykłego (60 g) z pastą z jajka (60 g) i ugotowanej piersi kurczaka lub indyka (50 g). Mięso i jajo ugotowane zmiksować, dodać 3-4 łyżki jogurtu naturalnego, łyżkę majonezu, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki. Doprawić solą i wymieszać. Na kanapki położyć po plasterku sałaty i pomidora bez skórki.

szklanka koktajlu pomidorowego (zmiksować pomidor bez skórki, ze szklanką jogurtu naturalnego, dodać łyżkę świeżej posiekanej bazylii)

Kaloryczność: 459 kcal

II śniadanie

Nutridrink  Protein 125 ml truskawkowytrus

Kaloryczność: 300 kcal

Obiad

miseczka 250 ml zupy jarzynowej z ziemniakami: marchew (50 g), pietruszka (20 g), kawałek selera (20 g). Warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać wodą
i gotować pod przykryciem. Obrać ziemniaki, umyć i pokroić w kostkę.
Dodać do gotujących się warzyw. Posolić i zagotować. Z połowy łyżeczki mąki pszennej, 4 łyżek mleka i połowy łyżeczki oleju rzepakowego sporządzić zawiesiną.
Wlać do wrzącej zupy i mieszając zagotować. Dodać odrobinę majeranku, przed podaniem posypać posiekana natką.

ryba (świeża lub filet) byle morska, pieczona w folii. Rybę (200 g) umyć, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, położyć na folii aluminiowej i obłożyć świeżą natką lub koperkiem. Rybę zawinąć w folię aluminiową, wsadzić
do piekarnika na 180 stopni i piec ok. 30-40 minut.

2-3 łyżki ryżu ugotowanego na sypko

miseczka sałaty z pomarańczą (sałatę umyć osuszyć, porwać palcami na kawałki dodać plasterki obranej pomarańczy, usunąć białe błonki. Skropić sokiem z cytryny
i łyżką oleju rzepakowego.

szklanka soku marchewkowo-bananowego

Kaloryczność: 714 kcal

Podwieczorek

Nutridrink  Protein 125 ml waniliowywanilia

Kaloryczność: 300 kcal

Kolacja

2 kromki chleba czerstwego zwykłego chleba (60 g) cienko posmarowane masłem (10 g)
z 2 listkami sałaty i pomidorem

sałatka jarzynowa: marchewka (50 g), pietruszka (15 g), kawałek selera (20 g), średni ziemniak, ogórek, kwaszony, jabłko, łyżka oleju rzepakowego, sok z cytryny, pół łyżeczki musztardy. Warzywa obrać, ugotować i pokroić w kostkę. Jabłko i ogórek obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Wymieszać warzywa, jabłko i ogórek, doprawić solą, polać sosem przygotowanym z oleju, soku z cytryny i musztardy. Polać sałatkę, posypać posiekaną natką.

herbatka ziołowa lub owocowa.

Kaloryczność: 443 kcal

dzienna kaloryczność: 2216 kcal
Śniadanie

2 kromki czerstwego chleba zwykłego (60 g) cienko posmarowane masłem (10 g)
z pastą bananową: pół dojrzałego banana (100 g), półtłusty twaróg (50 g) 2-3 łyżki jogurtu naturalnego, łyżka soku z cytryny. Banana, obrać i pokroić w plasterki. Rozgnieść widelcem, wymieszać z twarogiem i jogurtem. Doprawić. Posmarować pieczywo, udekorować kilkoma listkami mięty.

koktajl owocowy: zmiksować pół szklanki jogurtu naturalnego (250 g) z połową szklanki dowolnych owoców sezonowych jakie są w domu

kawa zbożowa bez cukru

Kaloryczność: 506 kcal

II śniadanie

Nutridrink  Protein 125 ml mokkamokka

szklanka słabej herbaty owocowej

Kaloryczność: 300 kcal

Obiad

250 ml krupniku z warzywami: marchew (50 g), pietruszka (15 g), kawałek selera
(20 g), łyżka kaszy jęczmiennej. Kaszę opłukać, zalać 2 szklankami wody, gotować
na małym ogniu. Umyte, obrane i starte na tarce o dużych oczkach warzywa dodać
do podgotowanej kaszy, gotować pod przykryciem. Na końcu dodać ¼ szklanki mleka, oprószyć solą, pół łyżeczki oleju rzepakowego, zagotować. Przed podaniem posypać łyżką posiekanej natki.

cielęcina duszona z suszonymi śliwkami: (100 g chudej cielęciny bez kości
lub innego chudego mięsa, łyżeczka mąki, łyżeczka oleju rzepakowego, 3-4 suszone śliwki, łyżka rodzynek, marchewka, liść laurowy, tymianek, szklanka wody, pieprz ziołowy, sól, łyżka posiekanej natki. Śliwki i rodzynki zalać wrzątkiem i pozostawić,
by się namoczyły. Mięso oprószyć solą i pieprzem ziołowym, włożyć do rondla. Dodać wodę i marchewkę pokrojoną w plasterki. Ze śliwek usunąć pestki, pokroić
w paski, dodać do mięsa razem z rodzynkami. Doprawić i dusić pod przykryciem,
aż mięso będzie miękkie. Podprawić zawiesiną mąki, wody i oleju.
2 ziemniaki ugotowane na parze rozgniecione widelcem z dodatkiem łyżeczki masła
i łyżki posiekanego koperku

miseczka gotowanej marchewki doprawionej solą z łyżką oleju rzepakowego
i posypana posiekaną natką

szklanka świeżo wyciskanego soku pomarańczowego

Kaloryczność: 760 kcal

Podwieczorek

Nutridrink  Protein 125 ml waniliowywanilia

szklanka zielonej herbaty

Kaloryczność: 300 kcal

Kolacja

Ziemniak faszerowany mięsem: 2 średnie ziemniaki, chude gotowane i zmielone mięso (50 g), marchewka (50 g) pietruszka korzeń (15 g), Kawałek selera (20 g),
2 kromki czerstwej bułki (10 g), 2 łyżki mleka, łyżeczka płatków owsianych, pół łyżeczki oleju rzepakowego, sól. Warzywa umyć, zalać gorąca wodą, ugotować, ostudzić i obrać. Bułkę namoczyć w mleku, zmielić razem z warzywami, połączyć
z mięsem. Dodać płatki owsiane, sól, łyżkę posiekanej natki i wymieszać. Ziemniaki umyć nie obierać ze skórki, obgotować we wrzątku, wydrążyć, napełnić nadzieniem, skropić olejem rzepakowym. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiec ok 20-30 minut w piekarniku w temp 180 stopni.

Miseczka surówki z marchewki i jabłka, doprawionej sokiem z cytryny i skropionej łyżeczką oleju rzepakowego

herbatka owocowa lub słaba zwykła herbata z cytryną

Kaloryczność: 388 kcal

dzienna kaloryczność: 2254 kcal
Śniadanie

Czerstwa grahamka (90 g) posmarowana połową łyżką masła (10 g) z pastą z sera twarogowego i mięsa. Zmiksować półtłusty twaróg (50 g) z 30 g ugotowanej piersi kurczaka lub indyka, dodać 2 łyżki jogurtu i natkę pietruszki. Delikatnie oprószyć solą. 2 listki sałaty, pomidor bez skórki.

koktajl bananowy: zmiksować pół szklanki jogurtu naturalnego z połową banana, dodać sok z cytryny i kilka listków mięty

kawa zbożowa lub słaba herbata

Kaloryczność: 578 kcal

II śniadanie

Nutridrink  Protein 125 ml truskawkowy

słaba herbata owocowa

Kaloryczność: 300 kcal

Obiad

250 ml zupy koperkowej zrobionej z marchewki, pietruszki, plastra selera. 6 łyżek posiekanego koperku, łyżki mąki, łyżki oleju rzepakowego i szklanki mleka.
Z warzyw przygotować wywar. Przecedzić, dodać połowę koperku. Doprawić zawiesiną mąki, oleju i mleka. Zagotować. Dodać pozostały koperek I sól do smaku. Podawać
z grzankami z kromki chleba baltonowskiego

polędwica wołowa duszona z jabłkami: 100 dag polędwicy wołowiny, pieprz ziołowy, sól, łyżka posiekanej natki, 1 jabłko, pół łyżeczki oleju rzepakowego, pół łyżeczki mąki. Opłukaną polędwicę natrzeć solą i oprószyć lekko pieprzem. Obrumienić
na patelni teflonowej bez tłuszczu. Przełożyć mięso do rondla, podlać niewielką ciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodać jabłka pokrojone w plastry i razem dusić. Mięso wyjąć z sosu, sos przetrzeć. Olej wymieszać z mąką, rozprowadzić częścią sosu, połączyć z reszta sosu, zagotować i doprawić do smaku. Polędwicę pokroić
w poprzek włókiem, polać sosem i posypać natką.

kaszy jaglanej ugotowanej na sypko (50 g)

surówka z marchewki, kawałka selera, jabłka i ogórka kwaszonego skropiona sokiem z cytryny i łyżka oleju rzepakowego

szklanka rozcieńczonego wodą soku pomidorowego

Kaloryczność: 622 kcal

Podwieczorek

Nutridrink  Protein 125 ml waniliowy

herbatka owocowa lub ziołowa

Kaloryczność: 300 kcal

Kolacja

makaron z serem: 2-3 łyżki ugotowanego makaronu świderki, posypać pokruszonym chudym twarogiem (50 g) i pokrojonym w kostkę pomidorem
bez skórki i polać łyżką oleju rzepakowego

miseczka surówki z marchewki i jabłka skropionej sokiem z cytryny

herbatka ziołowa lub owocowa.

Kaloryczność: 400 kcal

dzienna kaloryczność: 2100 kcal
Śniadanie

czerstwa grahamka (90 g) cienko posmarowana masłem (10 g) z pastą rybną. Dorsz świeży lub mrożony (50 g), marchewka (50 g), pietruszka (20 g), cienki plaster selera (20 g). Warzywa obrać, pokroić w kostkę, zalać szklanką wrzątku i ugotować razem z rybą. Potem warzywa i rybę wyjąć z wywaru, zmiksować (uważać na ości), dodać łyżkę natki pietruszki i pół łyżeczki oleju.

szklanka koktajlu warzywno-mlecznego: zmiksuj małego ugotowanego buraka
(100 g) z połowa szklanki jogurtu naturalnego, dodać łyżkę posiekanego koperku

kawa zbożowa lub słaba herbata.

Kaloryczność: 451 kcal

II śniadanie

Nutridrink  Protein 125 ml truskawkowy

szklanka słabej zielonej herbaty

Kaloryczność: 300 kcal

Obiad

miseczka zupy pomidorowej z 2-3 łyżkami makaronu nitki

eskalopki cielęce z sokiem pomarańczowym: mięso 100 g (może być jakiekolwiek inne chude mięso) pokroić w poprzek włókien, rozbić tłuczkiem i uformować eskalopki, oprószyć solą i pieprzem ziołowym. Podsmażyć na patelni teflonowej
z obu stron bez tłuszczu. Przełożyć do rondelka, podlać sokiem wyciśniętym
z pomarańczy, dusić pod przykryciem. Gdy mięso będzie miękkie, podtrawi zawiesiną mąki i wody.

puree ziemniaczano-selerowe: 1 średni ziemniak, kawałek selera (40 g), natka,
2 łyżki mleka, pół łyżeczki oleju. Ziemniaki i selera umyć, obrać, opłukać, pokroić
w kawałki. Selera włożyć do osolonego wrzątku i gotować. Po kilku minutach włożyć ziemniaki, gotować pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie. Przecedzić, przecisnąć przez praskę, dodać mleko i olej, wymieszać. Przed podaniem posypać natką.

surówka z pomidorów i jabłek:1 pomidor, 1 jabłko, łyżka oleju rzepakowego, sok
z cytryny. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w cienkie plastry, ułożyć
na talerzyku. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posypać pomidory, skropić sokiem z cytryny i olejem.

szklanka rozcieńczonego soku wielowarzywnego.

Kaloryczność: 600 kcal

Podwieczorek

Nutridrink  Protein 125 ml waniliowy

szklanka herbatki żurawinowej

Kaloryczność: 300 kcal

Kolacja

budyń z ryżu z jabłkiem: 4 łyżki ryżu, ¼ szklanki mleka, ¼ szklanki wody, pół łyżeczki oleju rzepakowego, białko jaja, 2 jabłka średnie, łyżeczka cukru, szczypta cukru waniliowego, pół łyżeczki bułki tartej, sól, cynamon, odrobina masła. Opłukany ryż ugotować w wodzie z mlekiem, solą i olejem. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce
o grubych oczkach, wymieszać z częścią cukru i przyprawami, połączyć z ryżem
i piana ubita z reszta cukru. Włożyć do formy budyniowej, wysmarowanej masłem
i wysypanej tartą bułką. Ugotować w naczyniu do gotowania na parze.

surówka z marchewki (50 g), startej na tarce o grubych oczkach z jabłkiem (100 g) skropionej sokiem z cytryny i łyżką oleju rzepakowego

szklanka słabej herbaty ziołowej lub owocowej.

Kaloryczność: 504 kcal

dzienna kaloryczność: 2155 kcal
Śniadanie

czerstwa pszenna bułka kajzerka (50 g) cienko posmarowana masłem (10 g)
z sałatą i pomidorem bez skórki

galaretka drobiowa 100 g piersi kurczaka bez skórki, ugotować w wywarze warzywnym przygotowanym z dodatkiem marchewki, pietruszki i kawałka selera. Doprawić solą i pieprzem. Gdy mięso będzie miękkie, delikatnie wyjąć je z bulionu
i drobno pokroić. Bulion przecedzić, wyjąć i pokroić warzywa. Łyżeczkę żelatyny, namoczyć w dwóch łyżkach zimnej wody. Dodać do ciepłego bulionu i dobrze wymieszać. Do miseczki włożyć pokrojone warzywa oraz mięso i białko
z ugotowanego jaja. Zalać ciepłym bulionem i pozostawić do wystygnięcia. Wstawić do lodówki, żeby galareta stężała

szklanka smoothie marchewkowego: zmiksować marchewkę (50 g) z pomarańczą (100 g)

kawa zbożowa lub słaba herbata.

Kaloryczność: 380 kcal

II śniadanie

Nutridrink  Protein 125 ml waniliowy

szklanka słabej herbaty ziołowej bez cukru

Kaloryczność: 300 kcal

Obiad

Zupa selerowa z kluseczkami zrobiona z małego selera, marchewki, pietruszki. Ugotować wywar z warzyw i zmiksować. Doprawić sokiem z cytryny i szczyptą soli.
1 jajko wymieszać z 3 łyżkami mąki. Zupę zagotować, lać małym strumieniem ciasto
z jajka i mąki ciągle mieszając. Zdjąć z ognia posypać koperkiem.

puree ziemniaczane zielone: 2 średnie ziemniaki (150 g), szpinak (50 g), łyżka mleka, szczypta soli. Umyte i obrane ziemniaki włożyć do wrzątku i ugotować
pod przykryciem. Oczyszczone liście szpinaku włożyć do niewielkiej ilości wrzącej osolonej wody, gotować ok 5 minut, przecedzić i zmiksować razem z mlekiem. Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać szpinak i dokładnie wymieszać.

pieczeń rybna (100 g filetów z dorsza skropić sokiem z cytryny, zmielić w maszynce. Potem zmiksować z białkiem jaja. Doprawić solą, pieprzem, dodać połowę łyżki bułki tartej łyżkę, a potem łyżkę posiekanej natki pietruszki. Z masy uformować wałek, obtoczyć w bułce tartej, zawinąć w folię aluminiową wysmarowana olejem, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na

marchew gotowana: 2 marchewki, obrać opłukać i pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem, gotować do miękkości, przed końcem gotowania dodać łyżkę oleju rzepakowego

szklanka soku pomarańczowego.

Kaloryczność: 587 kcal

Podwieczorek

Nutridrink  Protein 125 ml truskawkowy

szklanka herbatki owocowej

Kaloryczność: 300 kcal

Kolacja

pierogi leniwe: 8 łyżek chudego twarogu (200 g), białko jaja, 4 łyżki maki, łyżka kaszy manny, łyżeczka kaszy manny, pół łyżeczki bułki tartej, sól. Z białek ubić sztywną pianę, Pod koniec ubijania dodać ćwierć łyżeczki soli. Na zmielony i przetarty ser wyłożyć pianę. Na pianę wysypać kaszę mannę, przesiać mąkę, wymieszać. Zagnieść ciasto, uformować wałek, spłaszczyć i wykrawać romby.
Wrzucić na gorącą, osoloną wodę i ugotować. Wyjąć łyżką cedzakową, posypać tartą bułką zrumienioną na patelni teflonowej bez tłuszczu.

sałata z pomarańczą skropiona sokiem z cytryny

szklanka herbatki ziołowej lub owocowej

Kaloryczność: 545 kcal

dzienna kaloryczność: 2100 kcal
Śniadanie

jajecznica na parze zrobiona z dwóch jajek: na metalowa miskę wybić jajka, rozkłócić je widelcem, oprószyć solą. Miskę postawić na garnku z gotującą się wodą. Mieszać masę jajeczną, aż się zetnie.

2 kromki zwykłego czerstwego pieczywa cienko posmarowane masłem
z plasterkiem chudego gotowanego mięsa z listkiem sałaty kilkoma plasterkami pomidora bez skórki

szklanka koktajlu zrobionego z jogurtu naturalnego wymieszanego z łyżką koperku lub natki

szklanka kawy zbożowej lub słabej herbatki.

Kaloryczność: 447 kcal

II śniadanie

Nutridrink  Protein 125 ml mokka

szklanka zielonej herbaty

Kaloryczność: 300 kcal

Obiad

250 ml jarskiego rosołu z kostką z kaszy manny: zupa na 2-3 porcje: ugotować wywar z marchewki, pietruszki, ¼ małego selera, zalewając warzywa 3-4 szklankami wody, doprawić można użyć niewielkiej ilości kostki rosołowej. Osobno zagotować
2 szklanki wody lekko osolonej. ¼ szklanki kaszy manny wymieszać z kilkoma łyżkami wody i dokładnie wymieszać, żeby nie powstawały grudki. Wlać do wrzącej wody
i ugotować na małym ogniu. Płaski półmisek opłukać zimną wodą, rozłożyć
na nim ugotowana kaszę mannę na grubość ok. 1 cm. Gdy zastygnie, pokroić
w kostkę. Nałożyć kilka kostek na talerz, zalać gorącym rosołem, posypać natką. Kostkę mannę można zastąpić 2 łyżkami drobnego makaronu.
Kurczak duszony w sosie pietruszkowym: pierś kurczaka ok. 100-150 g oprószyć solą i łyżką mąki. Obsmażyć na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu z obu stron. Następnie zalać jogurtem naturalnym 4 łyżeki, dodać łyżkę posiekanej pietruszki. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Podczas duszenia w miarę potrzeby dolewać wodę.

ryż ugotowany na sypko (50 g)

surówka z 4-5 listków sałaty lodowej i marchewki startej na grubej tarce, skropiona sokiem z cytryny i łyżką oleju rzepakowego

szklanka soku pomidorowego.

Kaloryczność: 654 kcal

Podwieczorek

Nutridrink  Protein 125 ml truskawkowy

herbatka owocowa.

Kaloryczność: 300 kcal

Kolacja

makaron z mięsem po włosku: makaron nitki (50 g), pół łyżeczki oleju rzepakowego, 50 g mięsa z piersi kurczaka, średnia marchew (50 g), średnia pietruszka (15 g), kawałek selera (20 g), 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, łyżka pokruszonego chudego twarogu, łyżeczka bułki tartej, koperek, mielona papryka, pieprz ziołowy, sól. Umyte mięso zalać niewielka ilością wody, posolić, ugotować, ostudzić i zmielić
w maszynce. Oczyszczone i opłukane warzywa, pokroić w słupki i ugotować
w mięsnym bulionie. Makaron ugotować we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić, przelać ciepłą woda, dodać olej i wymieszać. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Na dno naczynia położyć warstwę makaronu,
na makaron wyłożyć mielone mięso, warzywa i koncentrat pomidorowy, posypać papryką i pieprzem ziołowym. Przykryć warstwą makaronu. Na wierzch posypać pokruszony twaróg. Naczynie przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego
do 180 stopni i zapiec

sałata z pomidorem (100 g) bez skórki skropiona sokiem z cytryny i łyżką oleju rzepakowego

szklanka herbatki ziołowej i owocowej

Kaloryczność: 435 kcal

dzienna kaloryczność: 2136 kcal
Pobierz jadłospis na swój komputer

Ustawienia prywatności

Tutaj możesz w dowolnej chwili deklarować i modyfikować ustawienia plików cookie.

Bezwzględnie konieczne pliki cookie

Są niezbędne w celu zapewnienia funkcjonowania witryny internetowej i nie można ich wyłączyć. Zazwyczaj są stosowane w odpowiedzi na podjęte przez użytkownika działania związane z żądaniem usług (ustawienie preferencji w zakresie prywatności użytkownika, logowanie, wypełnianie formularzy itp.). Można ustawić przeglądarkę, aby blokowała takie pliki cookie lub wyświetlała odpowiednie powiadomienia, jednak niektóre części witryny nie będą wówczas działały.

Analityczne pliki cookie

Umożliwiają nam liczenie odwiedzin i źródeł ruchu oraz pomiar i poprawę wydajności naszej witryny. Pokazują nam, które strony są najmniej i najbardziej popularne i w jaki sposób odwiedzający poruszają się po witrynie. Jeśli użytkownik nie zgodzi się na ich zastosowanie, nie będziemy wiedzieli, kiedy odwiedził naszą witrynę i nie będziemy w stanie monitorować jej wydajności.

Personalizujące pliki cookie

Służą do zwiększenia funkcjonalności witryny internetowej i personalizacji jej treści. Mogą być stosowane przez nas lub przez osoby trzecie, których usługi zostały dodane do naszych stron. Jeśli użytkownik nie zezwoli na ich zastosowanie, niektóre lub wszystkie z tych usług mogą nie działać poprawnie.

Pliki cookie do targetowania

Mogą zostać użyte przez naszych partnerów reklamowych poprzez naszą witrynę w celu stworzenia profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania mu odpowiednich reklam na innych witrynach. Nie przechowują bezpośrednio danych osobowych, lecz pozwalają na jednoznaczną identyfikację przeglądarki i urządzenia internetowego użytkownika. W razie braku zgody na ich zastosowanie reklamy prezentowane użytkownikowi będą w mniejszym stopniu dostosowane do jego zainteresowań.

Czy jesteś lekarzem lub pracownikiem służby zdrowia?

Tak